New album: Last Things
IMG_3889 2_L.jpg

This stand-out, intimate jazzduo recording features the haunting vocals of Siril Malmedal Hauge - a 25 year old sensation from the small island, Sula, on the Norwegian North-West peninsula. And the guitar artistry of Jacob Young, internationally known and critically acclaimed for his work with his groups on three releases for ECM Records.

If you like Melody Gardot, Eva Cassidy, Ella Fitzgerald or Chet Baker - chances are you will dig this too.

"Last Things" is an album with a mix of original songs, covers and standards - all from different popular music areas and different times in music history. Songs from genres as diverse as the epic 1970´s rock ballad “Little Wing" - a cover of Jimi Hendrix´tune - to the Cole Porter masterpiece "So In Love" from the 1950´musical "Kiss me Kate”. 
Two original song written by Jacob Young “Bounce With Me” and the title track of the album "Last Things" - a song that features Jacob Young`s voice in duet with Siril Malmedal Hauge, as well as multiple acoustic and electric guitars. 
On a curious note; this marks his debut as a singer on any recording. 

The production of the album is sober and transparent, showcasing the strenght of Siril’s phrasing and delivery of intertextual meaning - or storytelling. 

The songs are centered around the lyrical arrangements of Jacob Young’s guitarwork. He is not afraid of using multiple layers and textures to elevate certain moments in the arrangements. Siril Malmedal Hauge’s sensual voice floats on top and in-between the musical lines of the songs. The duo impresses both as interpreters and improvisers.

This is the third album from the local Oslo label, Oslo Session Recordings - once again they present us with something different - a jazzalbum that also pop music lovers can embrace.

last thing.jpg
Oslosessionrecordingss
New album out now!
RATHKES GATE 12 21 #341D161.jpg

Information in Norwegian:

 

Bakgrunnsinformasjon.

Rathkes gate 12:21:58 er et nytt album fra musikerne i trioen, Paolo Vinaccia (trommer) Jacob Young (gitar) og Bendik Hofseth (saxofon). Det er den andre utgivelsen til plateselskapet Oslo Session Recordings, som debuterte med albumet "The Maze" tidligere i sommer.


Ideen til albumet kom etter at vi hadde gjort en konsert langt ute på landet i Finnskogen på et lite galleri, vinteren for tre år siden. Konserten gikk sånn passe - med ideen ble født i bilen hjem etter konserten. Vi ble tent på å lage noe mer helhetlig i dette lydlandskapet med de mulighetene som åpner seg når man musiserer sammen - uten bass.

Fraværet av bass frigjør mer plass til de andre instrumentene og klangen av dette låter mer orginalt enn vi kunne ha forventet oss. Det er ikke veldig mange jazztrioer med denne besetningen, som spiller uten bass, men det finns noen og vi må nevne spesielt trommeslager Paul Motians trio og diverse album fra 1990 tallet med Bill Frisell (gitar) og Joe Lovano (saxofon) - som noe som brøyta vei - i alle fall med formatet.

Musikken er skrevet av Jacob og Bendik (tre låter hver) og en låt er improvisert frem av alle tre, (den med banjo på).

Alle musikerne er gode venner og kollegaer fra flere år tilbake, og da vi bestemte oss for å lage denne plata allierte vi oss raskt med lydtekniker og produsent Giert Clausen i Fersk Lyd AS på Majorstua. Giert er en felles venn av bandet og har jobbet sammen med oss hver for seg eller sammen, på mange forskjellige prosjekter i en årrekke. Da han var med på laget begynte det å skje ting, vi gjorde noen flere konserter også gikk vi i studio.

Det meste av materialet er spilt inn live i Fersk lyd studioet hos Giert og på hans kjøkken. Paolo er musikalsk produsent.

Tilslutt mikset og mastret Giert albumet også fikk vi lov til å bruke fotoet til Erlend Mikal Sæverud som coverbildet. Erlend tok også bildet på The Maze.

Oslo Session Recordings er stolte av å kunne presentere sin andre utgivelse og albumet “Rathkes gate 12:21:58"
på 180 gram vinyl. Finns også på CD og digitalt.

 

Fra venstre: Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Jacob Young - Rathkes gate trioen under konsert på Oslo Jazzfestival. Foto:Egil Austrheim. Oslo Jazzfestival 2017

Fra venstre: Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Jacob Young - Rathkes gate trioen under konsert på Oslo Jazzfestival. Foto:Egil Austrheim. Oslo Jazzfestival 2017

Oslosessionrecordingss
New album!

The Maze musicians, are all leaders on their instruments, special guest star Mike Mainieri (USA) is a true legend of jazz,
the recording they have made together, speaks to us and our time and place in a very beautiful and subtle way

PRESS RELEASE IN NORWEGIAN:

Nytt jazzalbum "The Maze". Ute på 180 grams eksklusiv vinyl med bonus CD. Denne praktutgaven av en utgivelse med sin gjennomtrengende estetikk både musikalsk og visuelt- med det slående coverbildet fra Oslo av Erlend Michael Sæverud, er nesten politisk. 

Hvordan kan man lage slik musikk i dag? Er det frekt? Er det et stille opprør? Er det ironi? Hvordan kan man finne roen til det. I all støyen og alt tullballet i mediene og i vår bevissthet om fake ditt og fake datt...så kommer den kunstneriske gåtefulle "The Maze". Og ikke nok med det, i en tid da alle tror det er over, det er nærmest armageddon i platebransjen, så skjer det: det kommer et nytt selskap seilende opp! Oslo Session Recordings. Ja, det er fremdeles mye som skjer i Oslo. 

Det er i jazzmusikkens natur at man skal møtes, på tvers av generasjoner og landegrenser, krysse innbilte stengsler og usynlige tidssoner og samtidig ha et håp om å kunne møtes i studio med noen sketsjer av noen temaer, en kort gjennomgang, kanskje en konsert som forberedelse dagen før - også spille inn et album som er noe helt for seg selv. 

Noen ville tenkt det er risikosport. Men sannheten er at det er dette musikerne har trent til. Det er det disse musikerne kan. Det er slikt man kan kalle erfaring. Og derfor er mye gjort bare man klarer å få disse musikerne samtidig i studio. At Jan Erik Kongshaug har tatt det opp og musikerne sammen har produsert er også kvalitetstegn. 

Musikken på "The Maze" er skrevet av Mats Eilertsen, Bendik Hofseth og Jacob Young og er både stillfarende, leken, fortellende og tidvis ulmende. Den er som en rolig vulkan med boblende lava som ikke trenger å eksplodere i fartsfylt bonanza av raske løp eller energi på utsiden av tiden. Det er slik den er. 

Lytteren må selv skape rammene å høre den på. Musikerne er alle representanter for moderne jazzmusikk og dens mange sjatteringer og sjangerkrumspring. Legenden Mike Mainieri, vibrafonisten fra New York City med en CV over samarbeidspartnere så lang at det blir meningsløst å ramse opp alle, er i topp form i sitt 78 år. Mike er gjest på tre låter på The Maze og er stadig og fremdeles på veien med sitt Steps Ahead hvor Bendik Hofseth, fikk sin amerikanske "break" på slutten av 1980 tallet, som arvtager etter saxikonet Michal Brecker. I New York City, møttes også Jacob og Bendik og litt senere startet de sitt sammarbeide, med Bendik som produsent på Jacobs debut i 1994 "This is You" og Jacob som medlem av Bendiks senere grupper og på album som "Smilets Historie" og "Itaka". Paolo Vinaccia er en legende i både den alternative jazz m.m. og den populære musikken i Norge og ellers i verden og har snart i fire tiår bidrat til at dette er en bedre klode å være på og i. Han er kjent fra utallige pop/ rock prosjekter og som del av Arild Andersen og Terje Rypdals grupper. Mats Eilertsen som i likehetstrekk med Jacob Young er en del av den nye generasjonen norske musikere på ECM har markert seg som en av de mest interessante bassisten i denne musikken. Det er også gøy at Mats ble plukket opp av Jacob på albumet "Pieces of Time" og var del av Youngs ensembler i nesten 10 år før denne innspillingen som skjedde i 2016.

Reviews.

 

Members: Paolo Vinaccia (Drums) Jacob Young (Guitar) Mats Eilertsen (Bass) Mike Mainieri (Vibes) Bendik Hofseth (Sax)

 

Oslosessionrecordingss