Last Things reviewed:

Fra Jimi Hendrix og Beatles til Cole Porter og Bendik Hofseth

Wandrups utvalgte: Jacob Young og Siril Malmedal Hauge med duettplate

 

CD: «Fly On, Little Wing». Med et lite sitat fra Jimi Hendrix’ «Little Wing» er det en glede å introdusere «Last Things», som lanseres i butikken Bare Jazz i dag. Gitaristen Jacob Young og vokalisten Siril Malmedal Hauge innbyr til et varsomt møte med ni sanger, blant dem den lyriske låta til Hendrix.

NY PLATE: Jacob Young og Siri Malmedal Hauge.

Young er kjent for sitt samarbeid med Karin Krog og flere egne utgivelser og internasjonale turneer. Siril Malmedal Hauge (23) er fra Langevåg ved Ålesund, utdannet ved jazzlinja i Trondheim og har flere plater og prosjekter bak seg.

«Last Things» er naken og intim. Young har skrevet tittellåta, som han synger i duett med Malmedal Hauge. «Deep River» av Bendik Hofseth er også et høydepunkt. De framfører også amerikanske klassikere som «Skylark» og Hoagy Carmichael & Johnny Mercer og «So in Love» av Cole Porter.

Malmedal Hauges forsiktige fortolkning av alt fra James Sheltons «Lilac Wine» til Beatles’ «I Will» bæres av fuglevinger gjennom et gjennomskinnlig, musikalsk landskap. Jacob Youngs akustiske komp løfter vokalen på en myk vind av elegante akkorder og små solosnutter. Vakkert, melodiøst og melankolsk.

Les anmeldelsen her!

Last things.jpg

Duo-debut med håndverk og kunst

En ung sanger og en garvet gitarist har noe stort på gang som duo i et balladedominert jazz/pop/original-repertoar.

Sanger Siril Malmedal Hauge og gitarist Jacob Young har i en periode samarbeidet i flere formater, og som duo albumdebuterer de nå med «Last Things». Albumet er navngitt etter en Young-komposisjon, som han innledningsvis synger selv med mørk, sensuell røst, og som videre i duoens stillferdig intense versjon etablerer seg som ett av albumets to mest minneverdige innslag. Det andre er en inderlig framføring av James Sheltons såre kjærlighetsballade fra 1950-åra, «Lilac Wine» (noen som husker Elkie Brooks?), der Malmedal Hauges vokal og Youngs el-gitar går opp i en høyere, bildeskapende fortelling. Det er først og fremst i disse to superbt turnerte låtene jeg opplever at duoen tar steget ut av det «bare» veldig gode og over i et eksepsjonelt, originalt og på alle måter medrivende uttrykk.

Les hele anmeldelsen her!

 

Rathkes Gate 12:21:58 reviewed:

Herrelag!

Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia og Jacob Young - holder ei god stund det.

Saksofonist Bendik Hofseth, trommeslager Paolo Vinaccia og gitarist, og banjoist, Jacob Young er gode venner. Det er lett å høre på denne originale trioinnspillinga. Det er jo ikke hver dag en slik bassløs trio dukker opp, i farten er det vel bare Paul Motians trio med Bill Frisell og Joe Lovano som «likner», men det er bare i besetning.

Det «våre» gutter har skapt er nemlig basert på deres unike vennskap, både musikalsk og personlig, og musikken har også blitt deretter. Etter en tilfeldig jobb for noen år siden, blei ideen om å gjøre noe mer ut av det unnfanga. For to år siden gikk de i studio med tre låter skrevet av Hofseth og tre av Young pluss at ei låt «komponert» der og da av alle tre.

Det har ført til et vakkert, nesten kammeraktig møte der tre langt framskredne musikanter, som ikke har noe som helst å bevise, møter opp med svært så nedsenkede skuldre og med kun et formål: å skape vakker og meningsfull musikk sammen.

Det har de tre stemmene på alle slags vis makta, Young ofte på akustisk gitar forteller hvilket leie vi befinner oss i, og de tre tar i bruk alle de dynamiske virkemidlene de har til sin disposisjon og det er ikke få.

Felleslåta heter «The Man, The Myth & The Legend». Det får være opp til hver enkelt å bestemme hvem som er hvem av de tre - musikken derimot er mye enklere å finne ut av og ikke minst hygge seg med.

The Maze reviewed

Superlaget

Av Tor Hammerø / Tour de Jazz

 

Mats Eilertsen, Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia og Jacob Young med Mike Mainieri som gjest - hva mer kan man ønske seg?

DSC03906_Jacob Young i sofa (1)_L.jpg

Paolo Vinaccia, Bendik Hofseth, Jacob Young, Mike Mainieri og Mats Eilertsen - det kalles gjerne et kremlag. Foto: Carl Størmer

I april i fjor, i legendariske Rainbow Studios i Oslo med like legendariske Jan Erik Kongshaug ved spakene, møttes like godt bassisten Mats Eilertsen, saksofonisten Bendik Hofseth, trommeslageren Paolo Vinaccia og gitaristen Jacob Young. Som om ikke det var nok var nok en legende, den amerikanske vibrafonisten Mike Mainieri, på besøk og bidro på tre av de seks låtene.

Dette er det som med rette kan kalles et superlag fra tre forskjellige generasjoner. Mainieri, med fartstid fra ikoner som Benny Goodman og Billie Holiday samt sitt eget fusionlag Steps Ahead, har rukket å bli 78 år mens herrene Hofseth og Vinacca befinner seg rundt 60-streken. Eilertsen og Young er bare for skårunger å regne, men alder har overhodet ingen betydning i dette tilfellet. De fem snakker nemlig det samme språket og stortrives i hverandres selskap - de utfordrer og utfordres og til sammen har de skapt musikk som vil bli stående.

Eilertsen, Hofseth og Young har alle bragt to låter til bordet. Alle er melodisk vakre, åpne og med masse plass, rom og luft til meningsfulle ekskursjoner. Her er det ingen som har behov for å imponere de andre - og derfor gjør de det hele tida i et usedvanlig samspill der kollektivet løfter fram hver enkelt. Fra start til mål er dette så intenst nedpå at det er bare å lene seg tilbake og flyte med.

Spør meg ikke om årsaken, men det "The Maze" kommer bare til å bli trykket opp i 300 eksemplarer med utsøkt vinyl samt CD som ekstra bonus. Det betyr at det er bare å komme seg til butikken raskest mulig - dette kommer nemlig til å bli et samleobjekt. Du verden så glad jeg er for at jeg allerede er den lykkelige eier av ett av disse eksemplarene.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

 

Se artikkelen her!

Sjekk denne fine anmeldelsen fra Helgheim da...

"Musikkens duvande labyrint" "...musikantar på ymse vegar og stiar går opp i ein høgare einskap, på eit duvande vakkert album"

Dagsavisen - Roald Helgheim

Produktomtale fra Big Dipper

Her snakker vi. Dette må være en av årets aller mest essensielle norske Jazz-utgivelser! Et stjernelag av norske musikere, Bendik Hofseth (sax), Mats Eilertsen (bass), Jacob Young (gitar) og Paolo Vinaccia (trommer), kom sammen i Rainbow Studio med den amerikanske vibrafon-legenden Mike Mainieri en aften våren 2016. 5 timer i studio var nok for disse guttene, til å skape magien vi hører i rillene her. Innspillingen er gjort av Jan Erik Kongshaug og befester nok en gang dette legendariske studioet som åstedet for de mest audiofile plateinnspillingene i landet, for ikke å si verden.

 

Dette er en av de mest vellykkede innspillingene vi har hørt på lenge og her snakker vi hi-fi opplevelse på aller høyeste nivå. Luftig, tredimensjonalt og på alle måter lekkert. Låtmaterialet er skrevet av Eilertsen, Hofseth og Young og spenner fra det lyriske og rolige til ganske groovy greier. Rett og slett en helt betagende musikkopplevelse som garantert nytes best etter solnedgang, med noe godt i glasset. Det hører med til historien at flere av disse guttene har tilknytning til ECM, denne plata utgis dog på det nystartede plateselskapet Oslo Session Recordings som vi forventer store ting av fremover.

 

bigdipper.no