New album!

The Maze musicians, are all leaders on their instruments, special guest star Mike Mainieri (USA) is a true legend of jazz,
the recording they have made together, speaks to us and our time and place in a very beautiful and subtle way

PRESS RELEASE IN NORWEGIAN:

Nytt jazzalbum "The Maze". Ute på 180 grams eksklusiv vinyl med bonus CD. Denne praktutgaven av en utgivelse med sin gjennomtrengende estetikk både musikalsk og visuelt- med det slående coverbildet fra Oslo av Erlend Michael Sæverud, er nesten politisk. 

Hvordan kan man lage slik musikk i dag? Er det frekt? Er det et stille opprør? Er det ironi? Hvordan kan man finne roen til det. I all støyen og alt tullballet i mediene og i vår bevissthet om fake ditt og fake datt...så kommer den kunstneriske gåtefulle "The Maze". Og ikke nok med det, i en tid da alle tror det er over, det er nærmest armageddon i platebransjen, så skjer det: det kommer et nytt selskap seilende opp! Oslo Session Recordings. Ja, det er fremdeles mye som skjer i Oslo. 

Det er i jazzmusikkens natur at man skal møtes, på tvers av generasjoner og landegrenser, krysse innbilte stengsler og usynlige tidssoner og samtidig ha et håp om å kunne møtes i studio med noen sketsjer av noen temaer, en kort gjennomgang, kanskje en konsert som forberedelse dagen før - også spille inn et album som er noe helt for seg selv. 

Noen ville tenkt det er risikosport. Men sannheten er at det er dette musikerne har trent til. Det er det disse musikerne kan. Det er slikt man kan kalle erfaring. Og derfor er mye gjort bare man klarer å få disse musikerne samtidig i studio. At Jan Erik Kongshaug har tatt det opp og musikerne sammen har produsert er også kvalitetstegn. 

Musikken på "The Maze" er skrevet av Mats Eilertsen, Bendik Hofseth og Jacob Young og er både stillfarende, leken, fortellende og tidvis ulmende. Den er som en rolig vulkan med boblende lava som ikke trenger å eksplodere i fartsfylt bonanza av raske løp eller energi på utsiden av tiden. Det er slik den er. 

Lytteren må selv skape rammene å høre den på. Musikerne er alle representanter for moderne jazzmusikk og dens mange sjatteringer og sjangerkrumspring. Legenden Mike Mainieri, vibrafonisten fra New York City med en CV over samarbeidspartnere så lang at det blir meningsløst å ramse opp alle, er i topp form i sitt 78 år. Mike er gjest på tre låter på The Maze og er stadig og fremdeles på veien med sitt Steps Ahead hvor Bendik Hofseth, fikk sin amerikanske "break" på slutten av 1980 tallet, som arvtager etter saxikonet Michal Brecker. I New York City, møttes også Jacob og Bendik og litt senere startet de sitt sammarbeide, med Bendik som produsent på Jacobs debut i 1994 "This is You" og Jacob som medlem av Bendiks senere grupper og på album som "Smilets Historie" og "Itaka". Paolo Vinaccia er en legende i både den alternative jazz m.m. og den populære musikken i Norge og ellers i verden og har snart i fire tiår bidrat til at dette er en bedre klode å være på og i. Han er kjent fra utallige pop/ rock prosjekter og som del av Arild Andersen og Terje Rypdals grupper. Mats Eilertsen som i likehetstrekk med Jacob Young er en del av den nye generasjonen norske musikere på ECM har markert seg som en av de mest interessante bassisten i denne musikken. Det er også gøy at Mats ble plukket opp av Jacob på albumet "Pieces of Time" og var del av Youngs ensembler i nesten 10 år før denne innspillingen som skjedde i 2016.

Reviews.

 

Members: Paolo Vinaccia (Drums) Jacob Young (Guitar) Mats Eilertsen (Bass) Mike Mainieri (Vibes) Bendik Hofseth (Sax)

 

Oslosessionrecordingss