New album out now!

RATHKES GATE 12 21 #341D161.jpg

Information in Norwegian:

 

Bakgrunnsinformasjon.

Rathkes gate 12:21:58 er et nytt album fra musikerne i trioen, Paolo Vinaccia (trommer) Jacob Young (gitar) og Bendik Hofseth (saxofon). Det er den andre utgivelsen til plateselskapet Oslo Session Recordings, som debuterte med albumet "The Maze" tidligere i sommer.


Ideen til albumet kom etter at vi hadde gjort en konsert langt ute på landet i Finnskogen på et lite galleri, vinteren for tre år siden. Konserten gikk sånn passe - med ideen ble født i bilen hjem etter konserten. Vi ble tent på å lage noe mer helhetlig i dette lydlandskapet med de mulighetene som åpner seg når man musiserer sammen - uten bass.

Fraværet av bass frigjør mer plass til de andre instrumentene og klangen av dette låter mer orginalt enn vi kunne ha forventet oss. Det er ikke veldig mange jazztrioer med denne besetningen, som spiller uten bass, men det finns noen og vi må nevne spesielt trommeslager Paul Motians trio og diverse album fra 1990 tallet med Bill Frisell (gitar) og Joe Lovano (saxofon) - som noe som brøyta vei - i alle fall med formatet.

Musikken er skrevet av Jacob og Bendik (tre låter hver) og en låt er improvisert frem av alle tre, (den med banjo på).

Alle musikerne er gode venner og kollegaer fra flere år tilbake, og da vi bestemte oss for å lage denne plata allierte vi oss raskt med lydtekniker og produsent Giert Clausen i Fersk Lyd AS på Majorstua. Giert er en felles venn av bandet og har jobbet sammen med oss hver for seg eller sammen, på mange forskjellige prosjekter i en årrekke. Da han var med på laget begynte det å skje ting, vi gjorde noen flere konserter også gikk vi i studio.

Det meste av materialet er spilt inn live i Fersk lyd studioet hos Giert og på hans kjøkken. Paolo er musikalsk produsent.

Tilslutt mikset og mastret Giert albumet også fikk vi lov til å bruke fotoet til Erlend Mikal Sæverud som coverbildet. Erlend tok også bildet på The Maze.

Oslo Session Recordings er stolte av å kunne presentere sin andre utgivelse og albumet “Rathkes gate 12:21:58"
på 180 gram vinyl. Finns også på CD og digitalt.

 

Fra venstre: Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Jacob Young - Rathkes gate trioen under konsert på Oslo Jazzfestival. Foto:Egil Austrheim. Oslo Jazzfestival 2017

Fra venstre: Bendik Hofseth, Paolo Vinaccia, Jacob Young - Rathkes gate trioen under konsert på Oslo Jazzfestival. Foto:Egil Austrheim. Oslo Jazzfestival 2017

Oslosessionrecordingss